Nagels bijten


Nagelbijten is een irritante gewoonte die bij veel kinderen voorkomt en redelijk vaak bij volwassenen. Onder nagelbijten valt het afbijten van de nagel top, het afbijten van de huid rondom de nagel en het afbijten van de nagel zelf. in de meeste gevallen is nagelbijten geen ernstige stoornis, toch zijn de meeste mensen wat blij als ze er van af zijn.

De meeste kinderen houden vanzelf op met nagelbijten als ze ouder worden, bij volwassenen ligt dit anders. Zij bijten vaak spontaan, in het onderbewustzijn zodat hulp met het stoppen van nagelbijten nodig is.

Nagelbijten is een typisch stress gevoelige gewoonte, net zoals aan je haren friemelen, duimzuigen, neus peuteren en roken.

Nagelbijten werkt als stress uitlaatklep waardoor het op latere leeftijd ook nog voorkomt. Nagelbijten is op zich geen gevaar voor uw gezondheid - ware het niet dat er erg veel bacteriƫn op uw handen en nagels zitten waardoor er een risico voor infectie ontstaat-voor uw nagels maar ook voor uw mond.Voor de dames is er nog een onplezierige bijkomstigheid - een mooie manicure zit er vaak niet in.


Nagelbijters kunnen niet op een grote hoop gegooid worden. Sommige doen het bijna non stop, andere doen het alleen soms als er geen nagelschaartje in de buurt is, sommige zullen van de ene op de andere dag stoppen, anderen stoppen slechts tijdelijk. De meest hardnekkige vorm is vaak als u spontaan in uw onderbewustzijn aan het nagelbijten bent. Dit komt omdat er weinig controle over is. Gelukkig zijn er veel psychologische en medische manieren om u eraan te herinneren dat nagelbijten niet gezond is.

In uitzonderlijke gevallen wordt er erg agressief nagel gebeten en doen de nagelbijters zichzelf ook echt pijn. Normaal gesproken wanneer iemand zijn vingers ziet bloeden is dit wel een teken om te stoppen.


Er is een manier om van het nagelbijten af te komen.

Deze nagels kunt u gegarandeerd niet afbijten, en wij zullen u adviseren wat u moet doen om van deze gewoonte af te komen.


Bel nu voor een afspraak

06 27036408

0