Acryl nagels


Eerst wat achtergrond informatie over nagels.

Nagels groeien ongeveer 0.1 mm per dag en de nagel plaat bestaat uit drie lagen: de hoorn laag (schubben laag), de keratine laag (spons laag) en de eptileel laag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuw uiteinden in de vingertoppen.

Lang lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar machines voor en liggen die tijden ver achter ons. Anno 2010 Laten de nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. Als nagels zwak of breekbaar zijn worden er kunst nagels over de bestaande nagels gezet. Doorgaans zijn dit Acryl nagels, maar er zijn ook andere, echter vaak minder toegepast.

We beperken ons tot de meest voorkomende soorten kunst nagels, die van Acryl.

Acryl nagels


De toepassing van acryl nagels is hetzelfde als die van gel nagels, namelijk het verstevigen en verlengen van je nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletje. Dit acryl wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit.

De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl nagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creƫren van mooie nagels.

Het zetten van Acryl nagels


Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden de nagel riemen worden terug geduwd.

De nagels worden verlengd met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon. Na het schoon en vetvrij maken van de nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehard zullen de nagels worden gevijld en gepolijst. Voor de afwerking wordt nagellak gebruikt.

Na een week of 2 - 4 zal de nagel zover gegroeid zijn dat het nodig is om de acryl nagels te laten opvullen. Waar nodig zal men de oude acryl vervangen met een nieuwe laag en er voor zorgen dat de acryl nagel weer aansluit aan de nagelriem.

Bel nu voor een afspraak

0318-519540

0